Djuren

GAMLENS GÅRD

Djuren

Naturlig djurhållning är det som ligger oss allra varmast om hjärtat. Alla våra djur, stora som små, går på lösdrift och är så kallade utegångsdjur. Det innebär att året om, väljer djuren själva när de vill vara inne och när de vill gå ut. De har fri tillgång till halmade ligghallar, där de går ut och in som de vill.


Hos oss är alla djuren lyckliga, friska och nöjda! Det märks på sättet de möter dig i grinden när du kommer för att hälsa på dem. De tycker om människor. Kanske är det för att deras människor tycker så fantastiskt mycket om dem...?

Våra får och grisar bevaras i genbank. Vi arbetar aktivt med att bevara våra svenska lantraser.

Alla djur har härstamningsbevis.

Linderödssvin

Linderödssvinet är Sveriges enda oförädlade lantras av svin. Den är inte lika snabbväxande men har många andra förtjänster som främst uppskattas av självhushållare. Den är härdigt och trivs bäst om det ges möjlighet att vara ute och böka i skog och mark. Köttet har en oslagbar kvalite då de växer väldigt långsamt och får använda sin kropp varje dag för att söka föda och springa fritt.

Värmlandsfåret

Värmlandsfår tillhör Svenska Allmogefår.  De är relativt småväxta i jämförelse med andra raser. Ullen passar bra till hantverk och är mycket lätt att spinna och tova och finns i färgerna svart, grått, brunt, beige/vitt. Värmlandsfåren är mycket goda naturvårdare. De håller markerna öppna och varvar mer än gärna busk och sly med blommor och örter.

Shetlandsponny

Shetlandsponnyn räknas som världens minsta hästras från shetlandsöarna utanför Skottland där den använts bla som dragare i kolgruvorna. Den är stark och härdig och klarar sig bra utomhus året om och behöver magert bete. Rätt hanterad är det en trevlig barnhäst.

Ardenner

Ardennern är en kraftfull hästras med ursprung i Ardennerna. Ardennern är den vanligaste kallblodshästen i världen. Rasen har ofta använts som arbetshäst inom tyngre jord- och skogsbruk.

Kanin

Holländsk kanin eller vardagligt kallad holländare, lätt identifierbar genom sitt karakteristiska färgmönster. Holländska kaniner är populära både som sällskapsdjur och bland utställningsuppfödare. Rasen är känd för att ha ett trevligt och socialt temperament.

Höns

I hönsgården har vi lite olika raser som Isbar, Sussex, Maran, Orpington, Dvärgitaliener,  Blommehöna, Leghorn och Australorp.  De har alla sin egen färg på äggen allt från benvit, grön, turkos till bruna.

Öppettider

Öppen gård med säsongsstart söndag 2 juni  Kl 13-16.


Stängt! Återkommer inom kort med nya öppettider.


Vill ni handla något i gårdsbutiken eller inredning så bara hotja till!


Hjärtligt välkomna!

Gamlens Gård

Torstorp 45

         432 98 Grimeton

Tel: 0705-802035

Övrig info

SE Nummer: SE233405

Swish: 123 007 44 01

Momsregistrerade: Ja

Copyright @ All Rights Reserved