Djuren

GAMLENS GÅRD

Djuren

Naturlig djurhållning är det som ligger oss allra varmast om hjärtat. Alla våra djur, stora som små, går på lösdrift och är så kallade utegångsdjur. Det innebär att året om, väljer djuren själva när de vill vara inne och när de vill gå ut. De har fri tillgång till halmade ligghallar, där de går ut och in som de vill.


Hos oss är alla djuren lyckliga, friska och nöjda! Det märks på sättet de möter dig i grinden när du kommer för att hälsa på dem. De tycker om människor. Kanske är det för att deras människor tycker så fantastiskt mycket om dem...?

Våra får bevaras i genbank. Vi arbetar aktivt med att bevara våra svenska lantraser.

Alla djur har härstamningsbevis.

Värmlandsfåret

Värmlandsfår tillhör Svenska Allmogefår.  De är relativt småväxta i jämförelse med andra raser. Ullen passar bra till hantverk och är mycket lätt att spinna och tova och finns i färgerna svart, grått, brunt, beige/vitt. Värmlandsfåren är mycket goda naturvårdare. De håller markerna öppna och varvar mer än gärna busk och sly med blommor och örter.

Höns

I hönsgården har vi lite olika raser som Isbar, Sussex, Maran, Orpington, Dvärgitaliener,  Blommehöna, Leghorn och Australorp.  De har alla sin egen färg på äggen allt från benvit, grön, turkos till bruna.

Shetlandsponny

Shetlandsponnyn räknas som världens minsta hästras från shetlandsöarna utanför Skottland där den använts bla som dragare i kolgruvorna. Den är stark och härdig och klarar sig bra utomhus året om och behöver magert bete. Rätt hanterad är det en trevlig barnhäst.

Ardenner

Ardennern är en kraftfull hästras med ursprung i Ardennerna. Ardennern är den vanligaste kallblodshästen i världen. Rasen har ofta använts som arbetshäst inom tyngre jord- och skogsbruk.

Ankor

Magpieankan har sitt ursprung i Storbritannien. De finns i tre färger: svartvit, blåvit och gråbrun och vit. 

Ankorna lägger gott om ägg, upp till 200 om året, och äggen är mestadels vita men kan ibland bli blå eller gröna.


Öppettider

Öppen gård med säsongsstart i maj 2020 


Gården stängd!


Vill ni handla något i gårdsbutiken eller inredning så bara hotja till!


Hjärtligt välkomna!

Gamlens Gård

Torstorp 45

         432 98 Grimeton

Tel: 0705-802035

Övrig info

SE Nummer: SE233405

Swish: 123 007 44 01

Momsregistrerade: Ja

Copyright @ All Rights Reserved