Lammkött

GAMLENS GÅRD

Kött från Lamm


Styckdetaljer och lammlådor

Nu kommer vi att leverera ett litet antal lammlådor från våra lamm av rasen Värmlandsfår. Våra lamm är uppvuxna på våra skogs- och ängsbeten och på hösten äter de obesprutat hö. 


Vi planerar att leverera lammlådor:

fredagen den 10 januari 2020

 

Är ni intresserad av att köpa lammlåda eller styckdetaljer från oss är ni välkomna att kontakta oss via epost.

Köttet säljer vi även i vår gårdsbutik. 


Slakt och styckning sker på Öströö Fårfarm (20 min bilresa)


Att tänka på när man köper en lammlåda från oss:


1 lammlåda väger mellan 10-25kg och omfattar 1 lamm.


Vi tar betalt för slaktvikt det är vad slaktkroppen väger när den är urtagen, utan huvud och skankar (nedre delen av benen) före styckning och paketering.

Beroende av vald styckning minskar vikten i lådan med 1-3kg. Pris är inkl. moms 12%.


Om man önskar köttet vakumförpackat så tillkommer en kostnad på 300 kr per lammlåda (inklusive moms). Om ni inte har valt vakumförpackat så se till att ha 5 liters påsar hemma.


Betalning via bankgiro eller swish. 

 

Nedan presenteras 4 olika styckningsalternativ samt ostyckat. Om man önskar något annat styckningsalternativ så går det säkert att lösa.


- Traditionell -

Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, rev, urb.tunnbringa, bog med ben och kokkött.


- Färsstyckning -

Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, bog med ben, färs och rev.


- Grillstyckning -

Som färsstyckning men med skivad stek och bog.


- Gourmetstyckning -

Benfria stekar, rostbiff, filé och racks, b.f entrecote, entrecote special, grytbitar och färs.


Lammlåda ostyckad
Ostyckat lamm


Tips på recept!

Beskrivning av styckdetaljer

Öppettider

Öppen gård med säsongsstart i maj 2020 


Gården stängd!


Vill ni handla något i gårdsbutiken eller inredning så bara hotja till!


Hjärtligt välkomna!

Gamlens Gård

Torstorp 45

         432 98 Grimeton

Tel: 0705-802035

Övrig info

SE Nummer: SE233405

Swish: 123 007 44 01

Momsregistrerade: Ja

Copyright @ All Rights Reserved