Uppfödning värmlandsfår & Belted Galloway

Djuren

Naturlig djurhållning är det som ligger oss allra varmast om hjärtat. Alla våra djur, stora som små, går på lösdrift och är så kallade utegångsdjur. Det innebär att året om, väljer djuren själva när de vill vara inne och när de vill gå ut. De har fri tillgång till halmade ligghallar, där de går ut och in som de vill.


Hos oss är alla djuren lyckliga, friska och nöjda! Det märks på sättet de möter dig i grinden när du kommer för att hälsa på dem. De tycker om människor.

Våra får bevaras i genbank. Vi arbetar aktivt med att bevara vår svenska lantras.

Alla djur är med i genbank och har härstamningsbevis.

Livdjur till salu


Värmlandsfår till försäljning


Vi har får till salu året runt.


Våra Värmlandsfår tillhör genbank G2323, är Maedi Visna fria (MV Fri-status).

Våra Värmlandsfår säljer vi endast till liv och till köpare som har SE-nummer.

Kött från Lamm


Styckdetaljer och lammlådor

Nu kommer vi att leverera ett litet antal lammlådor från våra lamm av rasen Värmlandsfår. Våra lamm är uppvuxna på våra skogs- och ängsbeten och på hösten äter de obesprutat hö. 

 

Är ni intresserad av att köpa lammlåda eller styckdetaljer från oss är ni välkomna att kontakta oss via epost.

Köttet säljer vi även i vår gårdsbutik. 


Slakt och styckning sker på Öströö Fårfarm (20 min bilresa)


Att tänka på när man köper en lammlåda från oss:


1 lammlåda väger mellan 12-25kg och omfattar 1 lamm.


Vi tar betalt för lådvikt, det är vad lådan väger när den levereras till kund.

Beroende av vald styckning minskar vikten i lådan med 1-7kg. Pris är inkl. moms 12%.


Om man önskar köttet vakumförpackat så tillkommer en kostnad på 300 kr per lammlåda (inklusive moms).


Betalning via swish eller bankgiro.

 

Nedan presenteras 4 olika styckningsalternativ samt ostyckat. Om man önskar något annat styckningsalternativ så går det säkert att lösa.


- Traditionell -

Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, rev, urb.tunnbringa, bog med ben och kokkött.


- Färsstyckning -

Stekar med ben, kotletter, skivad entrecote, bog med ben, färs och rev.


- Grillstyckning -

Som färsstyckning men med skivad stek och bog.


- Gourmetstyckning -

Benfria stekar, rostbiff, filé och racks, b.f entrecote, entrecote special, grytbitar och färs.


- Lammlåda ostyckad -
Ostyckat lamm


Tips på recept!

Beskrivning av styckdetaljer